Zabrana Bajaginog koncerta podijelila javnost u Hrvatkoj

Preporučujemo

Otkazivanje Bajaginog koncerta u Karlovcu zbog protivljenja udruženja hrvatskih branitelja podijelio je hrvatsku javnost. Popularni portal Index biviše pripadnike hvatske vojske naziva “zabraniteljima”. Dio javnosti smatra da branitelji imaju svoje zasluge u društvu, ali da država ne može biti talac isključivo njihovih odluka.

Popularni pjevač iz Srbije trebao je nastupati u skolopu Dana piva u Krlovcu, ali je koncert otkazan zbog protivljenja udruženja branitelja iz tog grada. Organizator je nakon toga pozvao hrvatsku grupu “Hladno pivo”, koja je odbila poziv.

“Ovaj potez momaka iz Hladnog piva… oni su super momci, svaka čast! I da je bila obrnuta situacija, ja bih isto tako postupio. Mislim da je to od njih bilo šmekerski, vrlo kolegijalno, a i hrabro”, izjavio je Bajaga za Glas Istre neposredno uoči koncerta u Puli, komentirajući odbijanje Hladnog piva da nastupi kao zamjenski bend

Glas Istre piše da nakon što su mu karlovačke vlasti zbog negodovanja dijela branitelja zalupile vratima, a potom se s njim solidariziralo Hladno pivo, sinoć je u dobro popunjenoj pulskoj Areni Bajagu s puno emocija dočekalo oko 5.000 obožavatelja i poštovatelja njegovog bogatog kantautorskog opusa, posebno oni koji su odrastali uz njegove pjesme tijekom 80-ih godina.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...