Vladan Kovačević produžio ugovor za FK Sarajevo do 2023. godine

Preporučujemo

Nakon stopera Nihada Mujakića i beka Selmira Pidre koji su nedavno produžili ugovor sa FK Sarajevo, mladi golman našeg kluba Vladan Kovačević danas je i zvanično produžio svoj ugovor na dodatnih pet godina.

Kovačević je debitovao za prvi tim FK Sarajevo na prvenstvenoj utakmici protiv Slobode u Tuzli, ta utakmica bila je veoma teška zbog neugodnog poraza 3 dana ranije od Atalante ali Kovačević je pokazao da je i mentalno i fizički zreo da odgovori najvećim izazovima u Premijer ligi BiH. Njegov debi u Tuzli okončan je bez primljenog pogotka a svoj drugi nastup za seniore FK Sarajevo upisao je proteklog vikenda u remiju 1:1 protiv GOŠK-a.

“Sretni smo što smo nakon Nihada Mujakića i Selmira Pidre produžili ugovor na dodatnih 5 godina sa još jednim fudbalerom iz naše Akademije. Za Vladana se još iz dana u Akademiji prognozira da će biti sjajan golman, to je svakako potvrdio u mlađim kategorijama a da je pred njim svijetla budućnost mislim da je pokazao i sa svojim predstavama protiv Slobode i GOŠK-a. Želim mu još puno utakmica u dresu FK Sarajevo bez primljenog pogotka”, rekao je Emir Hadžić.

Kovačević je rođen 11.4.1998. godine u Banja Luci, u Akademiju FK Sarajevo je stigao prije 4 godine a sa juniorima FK Sarajevo u dva navrata je bio osvajač Kupa Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...