U ZHK devet požara, opožarena veća površina

Preporučujemo

U Zapadnohercegovačkom kantonu u posljednja 24 sata zabilježeno je devet požara u kojima je opožareno skoro 100.000 kvadratnih metara površine.

Vatrogasna jedinica Općine Grude intervenisala je na gašenju požara u mjestu Gorica, gdje je gorjela trava, otpad i nisko rastinje. Požar su gasila tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno je oko 1.000 kvadratnih metara površine, saopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

U mjestu Drinovci gorjela je trava i nisko rastinje, a požar su gasila četiri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom. Opožareno je oko 30.000 kvadratnih metara površine, dok je u mjestu Borjana, gdje je gorjela šuma, trava i nisko rastinje, opožareno oko 10.000 kvadratnih metara površine, a požar su gasila također četiri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom.

U mjestu Sovići, gdje je gorjela trava i nisko rastinje opožareno je oko 20.000 metara kvadratnih površine. Požar je od 13.40 do 22 sata gasilo sedam vatrogasca i dva mještana s jednim vatrogasnim vozilom.

Od 17.30 do 18 sati u mjestu Sovići, gdje je gorjela trava i nisko rastinje, opožareno je oko 4.000 metara kvadratnih površine, a požar su gasila dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom.

Vatrogasna jedinica Grada Ljubuškog imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Donji Radišići gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila četiri vatrogasca s jednim vozilom, a opožareno je oko 15.000 kvadratnih metara površine.

Vatrogasna jedinica Grada Široki Brijeg intervenisala je na gašenju požara na lokalitetu Krtine, gdje je gorio otpad. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vozilom, a opožarena je manja površina.

Vatrogasna jedinica Općine Posušje imala je intervencije na gašenju požara u mjestu Gradac, gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom. Opožareno je oko 10.000 metara kvadratnih površine.

Pored toga, posuški vatrogasci intervenisali su i u mjestu Batin, gdje je gorjela trava i hrastova šuma. Požar su gasila dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno je oko 5.000 kvadratnih metara površine.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...