U ponoć zaključen Centralni birački spisak, sutra objava kandidatskih listi za izbore

Preporučujemo

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati u nedjelju, 7. oktobra 2018. godine, sinoć u ponoć zaključen je Centralni birački spisak, javlja Anadolu Agency (AA).

Do 30. augusta Centralna izborna komisija BiH će objaviti broj birača po izbornim jedinicama.

U skladu sa članom 3.12a Izbornog zakona BiH birač koji promijeni prebivalište u periodu od 45 dana prije održavanja izbora, odnosno nakon zaljučivanja Centralnog biračkog spiska, do dana održavanja izbora, naći će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska na redovnom biračkom mjestu u općini u kojoj je imao prebivalište do dana promjene prebivališta.

Centralna izborna komisija BiH obavještava da će ovjerene kandidatske liste za opće izbore 2018. godine u subotu, 25. augusta biti objavljene u dnevnim novinama “Glas Srpske”, “Večernji list” , “Oslobođenje” i “Dnevni avaz”.

Kandidatske liste će biti objavljene i u “Službenom glasniku BiH”, “Službenom glasniku Republike Srpske”, “Službenim novinama Federacije BiH” i “Službenom glasniku Brčko distrikta BiH”.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...