Trilateralni sastanak BiH – Srbija – Turska u utorak u Banjoj Luci

Preporučujemo

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se danas na aerodromu u Beču sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom inostranih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministri su razgovarali o predstojećem trilateralnom ministarskom sastanku BiH – Srbija – Turska, koji će se održati u Banjaluci 4. septembra, kao i o pripremama za bilateralnu posjetu Bosni i Hercegovini prvog potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića, koja je planirana za sredinu septembra.

Crnadak je upoznao Dačića sa detaljima neformalnog sastanka ministara inostranih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će se održati u Banjaluci 5. septembra, a na kojem će ministar Dačić takođe učestvovati, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ministri Crnadak i Dačić danas u Beču učestvuju na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova EU, Zapadnog Balkana i Turske.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...