Tachi uzburkao duhove u Srbiji: Dolazim u Preševo kao predsjednik Republike Kosovo…

Hashim Thaci posjetit će u srijedu Preševsku dolinu s Johannesom Hahnom, europskim komesarom za susjedsku politiku i politiku proširenja, gde će ostati dva dana, potvrdila je jutros agencija Preševo danas, pozivajući se na neimenovani izvor iz Thacijevog kabineta.

U Preševo neću ići kao Hashim Thaci, već kao predsjednik Republike Kosovo“, izjavio je Thaci, a prenosi agencija Preševa Jone.

U delegaciji iz Prištine, u ovoj istorijskoj posjeti kosovskog predsjednika, biće šest članova, među kojima i ministri ekonomije, pravde i kulture u kosovskoj Vladi, a s delegacijom će biti i Johannes Hahn, europski komesar za susjedsku politiku i politiku proširenja, objavila je agencija Preševo Jone citirajući neimenovani izvor iz Thacijevog kabineta.

Posljednjih dana predstavnici Albanaca iz Preševske doline sastali su se s Thacijem dva, tri puta, javlja dopisnik Preševa Jone iz Prištine, a do posjete će doći na poziv organizacije “Spresa” iz Bujanovca.

Predsjednik udruženja “Spresa” Nevzat Lutfiju je rekao da će “posjeta biti realizovana uz pomoć Brisela, a uz suglasnost Beograda, i sve će se odvijati po protokolu”.

Tokom posjete bit će potpisani sporazumi o finansijskoj pomoći kosovske Vlade Preševskoj dolini, a drugog dana posjete, prije nego što krene u Bujanovac i Medveđu, Thaci će posjetiti osnovnu školu u selu Caravajke gdje će uručiti školsku opremu, najavila je Preševo Jone.