Spriječen pokušaj izlaska iz BiH s krivotvorenim ličnim kartama Francuske koje potražuje Interpol

Preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 2.8.2018. godine pritvorili su dvojicu stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Sirije. Prethodno su s krivotvorenim ličnim kartama Republike Francuske pokušali izaći iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Daljnjim provjerama utvrđeno je da navedene lične karte potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument. Strani državljani nalazili su se u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Zagreb.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krivotvorenje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci. Prema njegovom nalogu krivotvorene lične karte Francuske su privremeno oduzete, a protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Strani državljani nisu posjedovali dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov stvarni identitet, te su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...