Sevilla prijeti da neće odigrati Super kup Španije zbog Barcelone

Preporučujemo

Sevilla je zaprijetila da neće odigrati večerašnju utakmicu Super kupa Španije ukoliko Barcelona u sastav uvrsti više od trojice igrača izvan Evropske unije, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski fudbalski savez je u subotu objavio da pravilo o broju igrača izvan EU ne vrijedi, jer utakmica nema “profesionalni karakter”. Takvo pravilo važi za sve utakmice La Lige, takmičenja najvećeg ranga u španskom fudbalu.

Na početku sezone, tradicionalno se odigrava meč prvaka Španije i osvajača Kupa kralja. S obzirom da je Barca osvojila duplu krunu, Sevilla je učesnik kao finalista Kupa kralja.

Utakmica će biti odigrana u marokanskom gradu Tangieru.”Iznenađeni smo odlukom Fudbalskog saveza Španije 24 sata prije utakmice. Naveli su da ekipe mogu registrovati koliko god žele igrača izvan EU. U odluci za sezonu 2018/19 naveli su da mogu igrati samo tri takva igrača. Pravni odjel razmatra odluku i ukoliko Barcelona izvede više od trojice ne-EU igrača, to može predstavljati osnov za povlačenje iz utakmice”, saopšteno je iz Seville.Tri mjesta u timu Barcelone sigurno će zauzeti Arturo Vidal, Malcom i Arthur. Međutim, poveli su i četvrtog ne-EU igrača, Marlona.Brazilac Philippe Coutinho je najvjerovatnije stekao portuglaski pasoš preko supruge, dok Luis Suarez i Lionel Messi odranije imaju državljanstvo EU.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...