Šarović: SNSD će biti najslabiji 2022. godine, Dodik se precijenio

Preporučujemo

Procjenjujemo da je unutrašnja kohezija unutar vladajućih stranaka slaba i da postoji mnogo nezadovoljnih, ne samo među onim preletačima iz opozicije, već i kod stalnih partnera Socijalističke partije, DEMOS-a, Selakove Socijalističke partije…

Mi procjenjujemo da je ovo najbolja prilika za smjenu postojeće vlasti i mislim da su 42 poslanika za opoziciju dostižna. To je moguće u 2021. godini. – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

„Ovu tvrdnju temeljim na tome da vlast u Republici Srpskoj nema više toliku podršku poslanika i da se kruni ta dvotrećinska većina. Uticaj aktuelne vlasti u društvu slabi i ta kohezija među njima slabi. Mnogo je nezadovoljstva i neke stvari će se očito dešavati u narednih nekoliko mjeseci“ – kazao je Šarović.

Šarović je kazao da će do većine u Skupštini doći pomoću stranaka iz vlasti, sa kojima pregovara.

„Svakako je bilo pregovora. Mi ne bismo ulazili u bilo kakav proces po ovom pitanju, a da nismo eventualno razgovarali sa potencijalnim partnerima koji su trenutno u vlasti. Mi nemamo mogućnosti da dođemo do ta 42 poslanika ako ne razgovaramo sa onima koji bi napustili trenutnu vlast. Sada je najzrelija situacija za tako nešto. “, pojasnio je Šarović.

On je naveo da su na pragu dogovora sa nekim strankama iz vlasti, a ne samo sa pojedincima.

„Ovo o čemu govorim odnosi se sa na razgovore sa političkim strankama. Imamo razgovore sa njima“, rekao je Šarović.

On je rekao da će SNSD biti najslabiji 2022. godine.

„Akcije im rapidno padaju iz mjeseca u mjesec i ne ide im na ruku mnogo toga. Oni su bili bezbrižni, a sada se bave sami sobom. Pravi su ratovi među njima. Na udaru su preletači. Prvi čovjek SNSD-a je u konstantnim problemima i napravio je niz grešaka u posljednje vrijeme“, rekao je Šarović.

Šarović je kazao da je jedna od Dodikovih grešaka bio pokušaj rušenja Vučića i iznio svoja saznanja na tu temu.

„Dodik je precijenio svoju snagu. Možda je to tinjalo i uticalo na to da to povjerenje nije na najvišem nivou i to je moja lična impresija. Špekuliše se oko toga da je možda previše pustio pipke i počeo da solira i pravi vlastite kombinacije kada je u pitanju izbor patrijarha, što je po meni nešto što nije trebao da radi“, rekao je Šarović.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...