Sarajlija pretučen u Neumu: Vlasnik kafića trčao za njim 150 metara i udarao ga?

Preporučujemo

Pedesetčetvorogodišnjeg Sarajliju Bahrudina Handžića brutalno je pretukao je gazda jednog neumskog lokala, tvrdi Handžićeva supruga.

Ona je za portal “Radiosarajevo.ba” rekla da je njen muž samo želio da parkira automobil ispred jednog kafića u Neumu, kada je vlasnik počeo da ga udara iz sve snage. Za njim je, navodno, jurio više od 150 metara i sve vrijeme ga udarao u leđa.

Ona dodaje da se slučaj dogodio sinoć oko 21 sat dok su njih dvoje sa 12-godišnjom kćerkicom kretali ulicama Neuma.

“Na odmoru smo u Neumu već sedam dana. Bili smo na kupanju s djevojčicom od 12 godina. Suprug je želio da parkira automobil kod kafića Krešić. Svratili smo tu da nam kćerkica kupi palačinke. Bahrudin je htio platiti parking. Ušao je kod konobara koji mu je rekao da je to parking za goste. Pitao je konobara ‘gdje je gazda’, a kada se on pojavio pijan na vratima, odmah je bez objašnjenja počeo Bahrudina udarati i psovati mu majku. Oko 150 metara je išao za kojim suprugom i sve ga udarao u leđa šakama. Sve se odigralo na nacionalnoj bazi”, tvrdi Bahrudinova supruga, koja je pomenutom portalu dostavila ljekarsku dokumentaciju iz Doma zdravlja Neum u kojoj je navedeno da je njen suprug zadobio lakše tjelesne povrede, te da su pregled platili 60 KM.

Ona kaže da je sve što se desilo velika trauma za njihovu kćerkicu, koja cijelu noć nakon incidenta nije spavala.

“Strašno! Kćerkica mi se prepala, jer smo poslije toga bili u policiji i Domu zdravlja. U policiji su uzeli izjave od Bahrudina i vlasnika nasilnika, dok smo nakon ljekarskog pregleda otišli u apoteku i kupili lijekova za Bahrudina koje je ljekar propisao. I on nije spavao cijelu noć zbog bolova u leđima”, dodaje supruga, koja kaže da će danas porodica Handžić napustiti Neum i vratiti se kući.

Da se u Neumu dogodio incident potvrdio je i Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, koji je rekao da je u 20.45 sati zabilježena tuča ispred kafića “Krešić” između dvije osobe.

“Pripadnici PU Neum bili su na mjestu događaja i napravili zapisnik. U njemu se navodi da su se dvije osobe potukle i da će protiv obojice biti podnesene prekršajne prijave”, potvrdio je Marić za “Radiosarajevo.ba”.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...