Rukovodstvo SDP-a BiH sa Šarovićem: Posvetiti se životnim pitanjima i iskoračiti iz političkog blata

Preporučujemo

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović, susreli su se sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem.

Tema razgovora je bila trenutna politička situacija, sa posebnim naglaskom na aktuelnosti u vezi obaveza na evropskom putu, kao i pitanje nedavnih dešavanja u vezi izvoza roba iz Bosne i Hercegovine.

Ministar Šarović je ponudio svoje viđenje aktuelnih dešavanja, te iznio stav da politički funkcioneri svih nivoa vlasti moraju u svom radu demonstrirati odgovornost.

Sagovornici su se složili da napredak BiH na evropskom putu, kao i stvaranje boljih uslova za naše privrednike, ali i bolji život svih građana treba biti mjesto susreta svih dobronamjernih političara, bez obzira da li dolaze iz vlasti ili opozicije.

Predsjednik Nikšić je još jednom podcrtao stav da SDP, kao trenutno opoziciona stranka, svoju odgovornost i kredibilitet pokazuje podrškom svim projektima koji su za dobro svih građana, a posebno privrede od koje očekujemo otvaranje novih investicionih ciklusa i zapošljavanje. Naglasio je da je vrijeme da se svi zajedno u Bosni i Hercegovini posvetimo životnim pitanjima i da iskoračimo iz političkog blata svađa koje nisu donijeli ništa dobro nikome u našoj zemlji.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...