Ronaldo: S Juventusom želim osvojiti Ligu prvaka i iznova pisati historiju

Preporučujemo

Portugalski fudbalski as Cristiano Ronaldo izjavio je kako je lako donio odluku o prelasku iz Real Madrida u Juventus i kako s italijanskom ekipom želi ispisati novu historiju i osvojiti Ligu prvaka.

Ronaldo je za sportski portal “DAZN” izjavio kako svi pojedinci u Juventusu rade na zajedničkom cilju i kako će pehar Lige prvaka donijeti u Torino ove ili naredne godine.

“Juventus je jedan od najrenomiranijih klubova na svijetu i to svi znaju. Marljivo radimo i veoma sam sretan u novoj sredini”, kazao je 33-godišnji Ronaldo koji je pred početak sezone stigao u Juventus nakon što je u dresu Real Madrida bio četverostruki osvajač Lige prvaka i nagrade za najboljeg fudbalera u Evropi, prenosi Anadolija.

Ronaldo je kazao kako je u Real Madridu osvojio sve što se moglo osvojiti i kako tamo i dalje ima mnogo prijatelja koje smatra vlastitom porodicom.

“Juventus je pokazao da me iskreno želi u svojim redovima. Dao mi je priliku i sretan sam. U ovom klubu želim iznova pisati historiju”, poručio je jedan od najboljih fudbalera današnjice Ronaldo.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...