Predstavljen olimpijski tim BiH za Pyeongchang: Dati maksimum i napraviti najbolji mogući rezultat

Preporučujemo

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OKBiH) predstavio je tim za nastup na zimskim olimpijskim igrama, koje će biti održane od 9. do 25. februara u Pyoengchangu.

Našu zemlju u Južnoj Koreji u alpskom skijanju predstavljat će Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu, dok će se Mladen Plakalović i Tanja Karišik takmičiti u skijaškom trčanju.

Kako je izjavila Karišik, put do OI bio je težak i iscrpljujući.

“Imali smo svakodnevne, dugotrajne treninge, ali na kraju smo uspjeli da se izborimo za odlazak na OI. Ne bi unaprijed govorila o rezultatima. Tamo dolaze samo najbolji od najboljih i nikad se ne zna. Ove sezone sam napravila jedan od najboljih rezultata i dat ću sve od sebe da se kući vratim sa najboljim rezultatom”, rekla je Karišik koja će nastupiti u skijaškom trčanju na 10.000 KM.

Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u pet disciplina, kazala je da očekuje plasman među najboljih 30 u kombinaciji i u slalomu:

“S obzirom na to da su mi ovo prve OI, očekujem da će biti treme. Ipak, nadam se da ću da ostvarim svoj cilj”, navela je Muzaferija.

Sa sportistima će putovati nihovi trneri Tomislav Lopatić i Dragan Jeftović (biatlon i ski trčanje), te Rejmon Horo i Nedžad Mirojević (alpsko skijanje).

Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić kazao je da delegacija BiH u Južnu Koreju putuje 4. februara.

“Kao olimpijski odbor uspjeli smo obezbijediti deset stipendija za naše sportaše u visini 800 dolara. Nadamo se da će oni dati sve od sebe da postignu svoje najbolje rezultate, a sigurni smo da će na dostojanstven način predtaviti BiH”, rekao je Kvesić.

Još nije poznato ko će nositi zastavu BiH na otvaranju OI, a to će se odlučiti na sjednici 31. januara.

(M. I.)

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...