Otkriven uzrok smrti Muamera Zukorlića

Preporučujemo

Prema informacijama koje su danas prenijeli pojedini mediji iz Novog Pazara, pozivajući se na informacije iz tamošnjeg tužilaštva, obdukcijski nalaz pokazao je da je bivši muftija Muamer efendija Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

Nakon ovih rezultata, niko iz porodice Zukorlić, niti iz Stranke pravde i pomirenja, čije je Zukorlić bio predsjednik, nije potvrdio ove navode o uzroku smrti.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića Usame Zukorlić potvrdio je samo da su stigli prvi nalazi o uzroku smrt rađeni na institutima za Sudsku medicinu u Nišu i Beogradu, ali nije naveo šta je uzrok smrti.

Zukorlić je istakao da će porodica sačekati još rezultate iz Njemačke i Bosne i Hercegovine, prije nego se obrati javnosti, piše Sandžak Press.

Obdukcija tijela obavljena je 6. maja, a radili su je obducenti sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga na Odjeljenju za sudsku medicinu i patologiju novopazarske Opće bolnice.

 

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...