Opljačkana trojica Indijaca u Bihaću, uhapšena jedna osoba

Preporučujemo

U Bihaću je uhapšena osoba B.E. rođena 1986. godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađen i to nad trojicom migranata iz Indije.

MUP USK na svojoj službenoj stranici navodi da su se Policijskoj stanici Bihać obratili migranti Q.S (1983), N.K. (1992) i K.S. (1988), sva trojica iz Indije – te prijavili da im je otuđen određeni iznos novca.

Oni su, prema navodima MUP-a USK putem Facebooka stupili u kontakt sa B.E. iz Bihaća, koji im je obećao prevoz do Italije za određenu novčanu svotu. B.E. ih je potom svojim privatnim vozilom dovezao do Kulen Vakufa, a potom im kazao da sa te lokacije moraju pješice preći do Hrvatske.

Nakon što su migranti odbili da daju novac – osumnjičeni je, prema navodima MUP-a USK, od jednog osumnjičenog otuđio 500 eura i udaljio se sa mjesta događaja vozilom.

Istražitelji iz Bihaća su identificirali osumnjičenog, uhapsili ga i nad njim je sprovedena kriminalistička obrada, prenosi N1.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać, koji će po okončanju istrage dostaviti nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...