Nissan pogrešno mjerio izduvne gasove na svojim vozilima

Preporučujemo

Iz kompanije Nissan objavili su da su izmjerili pogrešne rezultate emisije izduvnih gasova i testova ekonomičnosti potrošnje goriva na novim vozilima prodatim u Japanu.

Iz kompanije Nissan su u septembru prošle godine priznali da su na svojim pogonima vršili nelegalne postprodukcione testove, dozvoljavajući onima koji nisu kvalifikovani da sprovode testove, piše N1.

Novi skandal se desio nakon što je Nissan vršio provjere svojih operacionih rezultata. U provjerama su otkrivene neregularnosti u mjerenjima. U obavještenju je navedeno da još uvijek istražuju kako je došlo do krivih mjerenja. Nissan, koji također pravi električne automobile Leaf, izjavio je da je sigurnost i ekonomičnost potrošnje goriva svih vozila i dalje u granicama koje su dozvoljene.

Pogrešno testiranje vozila neće imati utjecaj na izvoz. Iz Nissana su izjavili žaljenje zbog neugodnosti, te da će pokušati da isprave greške.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...