Nije bilo kvoruma: Na sjednicu UO UNSA od 11 došla samo četiri člana

Preporučujemo

Današnja vanredna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu nije održana zbog nedostatka kvoruma, od jedanaest članova bila su prisutna samo četiri, kazao je medijima rektor Sarajevskog univerziteta Rifat Škrijelj. Na sjednicu nisu došli Sifet Kukuruz, Sandra Začinović, prof. dr. Dijana Avdić, prof. dr. Jasminka Gradaščević-Sijerčić, acc. prof. dr. Dejan Milošević, ddr. Lidija Zvačko, kao i Haris Zahiragić iz reda studenata. Škrijelj je također kazao da je bio opravdan izostanak tri člana i to prof. Miloševića koji je na konferenciji u Beogradu, Lidija Zvačko koja je slomila šaku i Jasmina Gradaščević-Sijerčić zbog bolesti člana porodice. Sifet Kukuruz, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje poslao je mail da je na godišnjem odmoru. Za ostale članove nije poznat razlog izostanka, kazao je rektor Škrijelj.

Na današnjoj sjednici trebao je ponovo biti razmatran zahtjev profesora Ismeta Gavrankapetanovića da se vrati u nastavni proces Medicinskog fakulteta gdje mu je nezakonito prekinut radni odnos.

Predsjednik UO UNSA Murat Ramadanović kazao je medijima da on smatra da se prof. Gavrankapetanović treba vratiti u nastavni proces Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Sljedeća sjednica UO zakazana je za 7. septembar kada će biti održana vanredna sjednica sa dnevnim redom koji je trebao biti razmatran danas. Također 9. septembra trebala bi biti održana redovna sjednica UO.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...