Liječenje pacijenata iz Kraljevine Bahrein u KCUS

Preporučujemo

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu danas su posjetile Nj.E. Šeika Mariam Bint Hamad Al Khalifa i počasna konzulica BIH u Australiji, gđa. Đemila Gabriel. Gošće je dočekala generalna direktorica, prof.dr.Sebija Izetbegović  i upoznala ih sa radom KCUS.

Prema riječima generalne direktorice KCUS, prof.dr.Sebije Izetbegović, na sastanku su dogovarani mogući vidovi saradnje KCUS i Kraljevine Bahrein.

 „Jedan od mogućih modela saradnje jeste i da se pacijenti iz Kraljevine Bahrein liječe u KCUS. Klinički centar u Sarajevu prepoznat je kao ustanova koja pruža vrhunske mogućnosti liječenja bolesnika. Sve više stranih državljana traže naše usluge. U prilog tome ide i činjenica da smo u prethodne dvije godine uradili odličan posao u pogledu nabavke nove dijagnostičke opreme i aparata, uvođenja novih procedura i metodologija, te edukacije i stručnog usavršavanja uposlenika“ – navela je prof.dr.Izetbegović.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...