Lazovića nema na listama SDP-a: Pametnom je išaret dovoljan

Preporučujemo

Premda godinama prisutan na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, Miro Lazović na predstojećim oktobarskim izborima neće biti kandidat Socijaldemokratske partije.

On je za N1 pojasnio zašto je donio takvu odluku. Kazao je da ”nije želio remetiti već postojeće odnose”.

”Nisam na listama i to je pitanje koje mi mnogi postavljaju, i na ulici i unutar SDP-a. Nisam iako je u procesu kandidiranja moje ime pominjano, općinska organizacija Centar je u procesu kandidiranja s najviše nominacija mene predvidjela za nosioca liste za državni Parlament. Istakao sam i neke druge zahtjeve da ne bih remetio neke već postojeće odnose na način da budem na kantonalnoj listi, poslije sam vidio da i to postaje određeni problem za neke ljude. Što kaže naš narod – išaret je pametnom dovoljan, shvatio sam da je potrebno da odustanem od svih lista. To sam učinio na sjednici Predsjedništva u Zenici”, pojasnio je Lazović.

Dodao je će učiniti sve da SDP ostvari svoje ciljeve na izborima koji slijede.

”Ja sam prošao mnoge političke bitke, moje dvije ideje su uvijek bile moji primati: Bosna i Hercegovina i socijaldemokratija. Ne želim remetiti neke procese koje su neki drugi ljudi zamislili. Dat ću maksimalnu podršku. Želim sreću da se ciljevi ostvare”, naglasio je on.

O tim procesima ne želi mnogo govoriti.

”Ne bih želio mnogo o tome govoriti, to je moja odluka. Sve ću učiniti da SDP dobije dobar rezultat”, poručio je on.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...