Konaković stao uz probosanske stranke u Srebrenici pa im kao u Mostaru okrenuo leđa

O ponovljenim lokalnim izborima i bojkotu stranaka okupljenih u Koaliciju “Moja adresa: Srebrenica” svoj komentar je dao lider Naroda i pravde, Elmedin Konaković. On je napisao kako je dotaknuto “ljudsko i političko dno” zbog toga što je dozvoljeno da izbori u Srebrenici protiču bez najvećeg dijela glasačkog tijela Bošnjaka.

Nakon što je Konaković postao sinonim za izdaju, jer svima je poznata priča oko Mostara, na izborima u Srebrenici nastoji oprati savjest i zaraditi  političke poene.

“Bošnjaci bojkotuju izbore u mjestu u kojem se desio genocid. I umjesto da napravimo atmosferu u kojoj će to biti svjetska tema, o kojoj će govoriti i pisati svjetski mediji, biti pune naslovnice, mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom”, rekao je on.

Konaković je u četvrtak stao uz probosanske stranke u Srebrenici, iste one kojima je okrenuo leđa u Mostaru podržavši najslabiju kariku Irmu Baraliju.

Iako je poznat po oglašavanju na društvenim mrežama, Konaković nije iskoristio tu priliku za alarmiranje Srebreničana i međunarodne zajednice, ali je promovisao Političku akademiju NiP-a.

Danas Konaković, kritikuje probosanske stranke, demantuje sam po sebe, kršeći dogovoreno, a sve u nastojanju da se skrene pažnja i “opere” za izbore u Mostaru.

“U petak, po povratku u Sarajevo, muk. Teški sarajevski muk. Još jedan. Čekamo šta će reći Ustavni sud. Opet samo čekamo”, napisao je on.

Konaković još jednom pokušava prodati svoj naglo probuđeni patriotizam i zabrinutost za Srebrenicu. Šteta što patriotizam i zabrinutost  nije iskazao u Velikoj Kladuši, Jajcu, Novom Travniku, Mostaru.

Što se tiče pitanja šta ovakvim Bošnjacima znači Srebrenica najbolje je pokazao Konakovićev koalicioni partner, SDP koji je otvoreno po cijenu kriminala njegovih srebreničkih glavešina stao na stranu Grujičića.