Kabinet predsjednika Turske: Sastanak je bio sadržajan, konstruktivan i produktivan

Preporučujemo

Portparol Kabineta predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin izjavio je da je sastanak turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan)  s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem bio sveobuhvatan i konstruktivan.

“Sastanak je bio vrlo sadržajan, konstruktivan i produktivan. Naglašen je značaj trajnog očuvanja i jačanja mira i stabilnosti među Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao i među svim narodima Balkana”, naveo je Kalin u saopštenju, prenosi TRT.

Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o političkim, ekonomskim i društvenim odnosima, kao i investicijama i zajedničkim projektima između ovih zemalja.

“Detaljno je razgovarano i o zajedničkim projektima koji će biti provedeni na Balkanu, kao i o njihovom doprinosu za bezbjednost, mir, blagostanje i stabilnost regiona”, naveo je Kalin.

Naglasio je kako će Turska i u narednom periodu nastaviti razvijati i jačati odnose sa zemljama Balkana, prvenstveno s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...