Jusko razgovarao sa Kocom: Projekat izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd nije ugrožen

Preporučujemo

Ministarstvo komunikacija i prometa formiralo je radnu grupu koja će započeti inicijalne razgovore sa kolegama iz Srbije o lokaciji mosta koji će spajati BiH i Srbiju na dijelu brze ceste Sarajevo – Beograd, rečeno je tokom susreta ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juske i ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca, javlja Anadolija..

Jusko je informirao ambasadora Koca da će u skorije vrijeme, u ovaj projekat biti uključeni i predstavnici drugih institucija.

Jusko i ambasador Koc su zajednički konstatirali da projekat izgradnje brze ceste Sarajevo – Beograd nije ugrožen, te da će i dalje nastaviti sastanke i saradnju na tom projektu, kao i njegovoj realizaciji u punom kapacitetu i dinamici započetoj prije deset mjeseci.

U narednom periodu bit će organizirani sastanci sa ministricom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Zoranom Mihajlović i turskim ministrom prometa, pomorstva i komunikacija Mehmetom Cahitom Turhanom na kojim će se razgovarati o tom projektu.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...