Izetbegović obišao historijska mjesta u Ramallahu i probao palestinska jela

Preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, drugog dana posjete Palestini, danas je boravio u Ramallahu, na Zapadnoj obali, javlja Anadolija.

Izetbegović je obišao historijska mjesta u Ramallahu i tom prilikom probao i tradicionalna palestinska jela.

U pratnji Izetbegovića bili su član Upravnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Ahmad Mecdelani te gradonačelnik Ramallaha Musa Hadid.

Prilikom obilaska ulica Ramallaha Izetbegović je posjetio i jedan od restorana u kojem je imao priliku probati tradicionalno palestinsko jelo falafel, vrlo popularno u zemljama Bliskog istoka. Izetbegović je iskoristio priliku i da porazgovara sa građanima Ramallaha.

Predsjedavajući Predsjedištva BiH je jučer u Ramallahu dočekan uz najviše državne i vojne počasti. Potom je posjetio mauzolej u kojem odao počast bivšem palestinskim lideru Yasseru Arafatu, a nakon toga se sastao sa predsjednikom te zemlje Mahmoudom Abbasom. Nešto kasnije je posjetio i kompleks džamije Al-Aksa u Jerusalemu.

Planirano je da se Izetbegović danas sastane sa palestinskim vjerskim poglavarima i političkim predstavnicima.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...