Inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu

Preporučujemo

U okviru pojačanih inspekcijskih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada “nacrno” u Federaciji Bosne i Hercegovine, Federalna uprava za inspekcijske poslove danas je u saradnji sa Specijalnom jedinicom za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo provodila inspekcijski nadzor na auto-pijaci u Sarajevu.

U akciji je izvršeno više od 500 kontrola vozila i fizičkih osoba, te pregledano više od 100 pijačnih tezgi.

Prema do sada dostupnim podacima, sačinjeno je šest zapisnika o inspekcijskom nadzoru i dvije službene zabilješke.

Oduzeta je nezakonito prometovana roba i roba bez porijekla: 181 par falsifikovane brendirane obuće, 47 pakovanja rezanog duhana, 997 kutija cigareta, 100 komada falsifikovanih jastuka s natpisom “Dormeo” i 27 komada novih mašina za izvođenje građevinskih radova i drugog alata.

Jedno vozilo za koje postoji opravdana sumnja da se u njemu nalazi roba sumnjivog porijekla je zapečaćeno i “pauk”-vozilom transportovano u krug službenog parking prostora Policijske uprave Novi Grad Sarajevo, te će postupak inspekcijskog nadzora biti okončan po pojavljivanu vlasnika.

Ukupna tržišna vrijednost robe je približno 20.000 KM, a po okončanju postupka biće izrečeni prekršajni nalozi prema fizičkim osobama.

U nadzoru je učestvovalo sedam federalnih inspektora, tri uposlenika FUZIP-a i 10 pripadnika Jedinice za podršku MUP-a KS, a zajedničke aktivnosti su trajale u periodu od 07.30 do 15.30 sati, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...