Hrvatska uputila Srbiji notu zbog Dačića, optužila da se nastavlja sa manipulisanjem žrtava u političke svrhe

Preporučujemo

U noti se ističe kako su izjave ministra Dačića u UN-u pokazale da Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtvama Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske uputilo je notu Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu kojom se izražava duboko nezadovoljstvo zbog izjava prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića izrečenih u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 25. januara 2018. godine, tokom otvaranja izložbe „Jasenovac – pravo na sjećanje“, prenosi N1.

U noti se ističe kako su izjave ministra Dačića u UN-u pokazale da Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipulisanjem žrtvama Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova upozorava da ovakve neistinite i uvredljive izjave upućene prema Republici Hrvatskoj i njezinim dužnosnicima, dovode u sumnju iskrenost deklarativnih stajališta Republike Srbije o želji za pomirbom i izgradnjom dobrosusjedskih odnosa.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji je u sjedištu UN-a u New Yorku otvorio izložbu “Jasenovac-pravo na nezaborav”, pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da oda počast žrtvama logora Jasenovac i da jasno kaže ko su te žrtve.

I prije otvaranja sporne izložbe Hrvatska optužila Srbiju da izložbom o Jasenovcu u sjedištu UN-a u New Yorku “manipulira i plasira lažne podatke”, a stradanja žrtava u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata koristi u “propagandne svrhe”.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...