FOTO Slike Bliskog Istoka koje ne viđamo svaki dan

Preporučujemo

Vijesti koje dobivamo sa Bliskog Istoka obično sadrže neke tragične događaje. Ali, jedna žena je na misiji da promijeni sliku arapskog svijeta, piše CNN.
Lindsay Mackenzie je kanadska fotografkinja i PR Svjetske zdravstvene organizacije. Nakon što je provela dvije godine radeći u Tunisu, Egiptu i u Jemenu, ostala je frustrirana kako mediji prikazuju ovaj svijet.
Svoj projekat “Svakodnevni Bliski Istok” počela je još 2014. godine, a koristeći Instagram, postavlja fotografije koje prikazuju ovu regiju u ljepšem svijetlu. Ovaj račun danas ima preko 156.000 pratilaca i sarađuje sa 23 fotografa.
Foto: Instagram
“Nešto je posebno u fotografiranju svakodnevnih slika. Prikazuje svjesnu ljudsku stranu. Još bitnije, prikazuje pravu, realnu percepciju našeg dijela života”, rekla je ona za CNN.
“Ovi ljudi su slični Amerikancima, kada govorimo o svakodnevnom životu. Oni su majke, očevi, mladi i djeca sa mnogo sličnosti. Uprkos sukobima u svijetu, život ide dalje”, rekla je jedna od fotografkinja ovog projekta Kiana Hayeri.
U nastavku pogledajte galeriju sjajnih fotografija i prikaza života ovdje.
(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...