FOTO Dan otvorenih vrata Centra za pomoć porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju

Preporučujemo

Delegacija Općine Centar je, u ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, u ponedjeljak, 2. jula 2018. godine posjetila Centar za pomoć porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju koji je smješten u Ulici Valtera Perića 3.

Naime, Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, koje su osnovali roditelji sa područja općine Centar čija djeca imaju poteškoće u razvoju, organizovalo je Dan otvorenih vrata kako bi upoznalo javnost i predstavnike vlasti o njihovim aktivnostima i problemima sa kojima se susreću djeca, ali i roditelji djece sa posebnim potrebama, a to je ujedno i bio povod za posjetu općinske delegacije. 

“Na ovaj način želimo upoznati širu javnost sa načinom rada Udruženja. Trenutno Centar broji 65 mališana, a taj broj se svake sedmice povećava. Nastojimo se maksimalno posvetiti svakom djetetu. Danas je dan otvorenih vrata, svi zainteresirani mogu posjetiti Centar, pitati šta žele, informisati se. Cilj je upoznavanje jednih sa drugima da bismo svi skupa bili bolji. Koristim priliku da se u ime svih članova Udruženja i svoje lično ime zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na nesebičnoj pomoći radu Centra. Ovo je borba za napredak djece sa poteškoćama u razvoju, a samim otvaranjem ovog Centra Općina je učinila mnogo. Ovo je jedina lokalna zajednica u našoj državi koja je na konkretan način pomogla djeci, a shodno njihovim stvarnim potrebama”, kazala je predsjednica Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ Aida Hrnjić.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...