Dugoročna prognoza za BiH: Bez velikih promjena vremena

Preporučujemo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeći period u Bosni i Hercegovini, a kako je objavljeno, u predstojeće dvije sedmice većih promjena vremena neće biti.

U utorak (08.05.) u Bosni se očekuje pretežno sunčano, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od srijede pa do kraja sedmice prognozira se promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima.

U ovom periodu nije isključena pojava grmljavine i grada. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 6 °C i 11 °C, na jugu do 13 °C. Najviše dnevne temperature kretat će se od 17 °C do 22 °C, a u Hercegovini do 26 °C.

Prema sinoptičkim kartama nestabilno vrijeme sa padavinama očekuje se i tokom sljedeće sedmice. Više padavina moguće je u periodu od 14. do 16.05. Maksimalne temperature zraka početkom sedmice kretat će se do 20 °C, a pred kraj prognoziranog perioda do 25 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...