Dodik nikako da se probudi

Preporučujemo

Stranka za Bosnu i Hercegovinu reagovala je na izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je doveo u vezu ovaj bh. entitet sa rješavanjem odnosa između Beograda i Prištine.

-Suočen sa teškim ekonomskim i političkim problemima koje su on i njegov režim proizveli u RS-u, Milorad Dodik nastavlja sanjati puste predizborne snove. Tako je juče u svoj izjavi u kojoj dovodi u vezu Bosnu i Hercegovinu, odnosno njen entitet RS sa rješavanjem odnosa između Beograda i Prištine, nastavio da osporava teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, što Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje, navode u saopćenju iz Stranke za BiH.

-Insistiranje Dodika da rješavanje statusa Kosova ne treba odvajati od pitanja statusa Republike Srpske i pominjanje Rezolucije NS RS-a je klasična politička manipulacija kojom se pokušavaju prikupiti jeftini politički poeni.

Milorad Dodik je svojom kandidaturom za člana Predsjedništva BiH jasno pokazao da priznaje suverenitet i teritorijalni integritet međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.Stranka za Bosnu i Hercegovinu poziva Milorada Dodika da svoju buduću retoriku usmjeri na poboljšanje međuljudskih i međuetničkih odnosa u Bosni i Hercegovini i regionu, stoji u saopćenju.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...