DF traži optužnice protiv Gradske uprave Mostara

Preporučujemo

Gradski odbor Demokratske fronte Mostar poziva Tužilaštvo HNK da pod hitno podigne optužnice protiv Gradske uprave Grada Mostara zbog netransparentnog i kriminalnog trošenja proračunskog novca, odnosno zbog ”skandala međunarodnih razmjera koje je Gradu Mostaru pripredila nelegitimna grupa uzrupatora lokalnih vlasti u Gradu Mostaru, iz HDZ-a i SDA”.

”Posljednjih dana svjedoci smo apela ambasada Kraljevine Švedske u BiH kao i predstavnika Svjetske banke, k Gradskoj upravi, s ciljem da potonja objasni zbog čega je nastao zastoj u finalizaciji  projekta prečistača otpadnih voda, u koji su Kraljevina Švedska i Svjetska banka uložile ogroman novac. Kao građani Mostara postiđeni smo činjenicom da je ambasador Kraljevine Švedske u BiH primoran lokalnim kabadahijama prijetiti sudskim postupkom, ukoliko ne opravdaju i ne pojasne sve detalje u vezi s ovim projektom kojeg su financirali poreski obveznici nama prijateljske Kraljevine Švedske”, navodi se u saopštenju mostarske Demokratske fronte.

Stranka navodi kako je ”ovakav besprizorni bezobrazluk samo vrh ledenog brijega jer uzurpatorske vlasti već deset godina Grad Mostar drže za taoca”.

”Novac građana krčme po vlastitom nahođenju, uz potpunu suglasnost pljačkaške koalicije HDZ- SDA, koje im svake godine, izglasavajući proračun Grada Mostara u federalnom parlamentu, to omogućava. Niti Čovića niti Izetbegovića nije briga što se građani Mostara, ni krivi ni dužni moraju stidjeti pred ljudima koji žele pomoći ovom gradu. Neka nam Čović i Izetbegović koji vole da pričaju o investicijama sada objasne koji će to investitori poslije ovakvog skandala imati bilo kakvu želju da u Mostaru investiraju u bilo šta. Naravno, ni Čovića, ni Izetbegovića kao ni njihove lokalne kabadahije to mnogo ne brine. Međutim, brine građane Mostara koji će u oktobru pokazati šta misle o poniženjima koje im godinama HDZ i SDA priređuju”, navodi se u saopštenju ove stranke koje prenosi bljesak.info.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...