Devet radnika Željezare povrijeđeno u sukobu s policijom, cesta i dalje blokirana

Preporučujemo

Devet radnika, od čega šest radnica i tri radnika, povrijeđeni su u sukobu radnika Željezare Zenica s pripadnicima Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona danas u Zenici.

Prema tvrdnjama Avdije Halilovića, predsjednika Sindikata Željezare Zenica, devet povrijeđenih radnika heroji su borbe radnika Željezare za svoja prava, prenosi radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, do naguravanja je došlo kada su radnici Željezare Zenica u prijepodnevnim satima ponovo pokušali blokirati magistralnu cestu M-17, a to su nakon sukoba s policijom I uspjeli.

Predsjednik Sindikata zeničke Željezare Avdija Halilović pozvao je i građane Zenice da ih podrže u njihovoj borbi. Inače, radnike u svojim nastojanjima su podržali I predstavnici boračkih organizacija, Sindikat metalaca BiH, Savez samostalnih sindikata BiH, te predstavnici ArcelorMittala iz Zenice.

Iz Sindikata Željezare Zenica saopćili su kako se radnici neće skloniti sa puta dok u Zenicu ne stigne i ne obrati im se federalni premijer Fadil Novalić.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...