Crna Gora: 64-godišnji Š.K. izručen BiH po potjernici Interpola zbog prevare u biznisu

Preporučujemo

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore izručili su Bosni i Hercegovini Š.K. (64) iz Tutina, za kojim je bila raspisana potjernica Interpola, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv Š.K. se vodi postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara u privrednom poslovanju.

“Š.K. je prethodno lišen slobode na crnogorskoj teritoriji po potjernici NCB Interpol Sarajevo, nakon čega je priveden nadležnom sudiji za istragu koji mu je odredio ekstradicioni pritvor u kojem se nalazio do ekstradicije”, stoji u saopštenju policije.

Takođe, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica, pri pokušaju ulaska u Crnu Goru, uhapšen je ruski državljanin M.K. (27) za kojim je raspisana potjernica NCB Interpol Moskva.

Protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznuda.

“On je ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, 21.04.2017. godine u Moskvi, sa svojim saučesnikom iznudio imovinu i novac u iznosu od 30 miliona rubalja od oštećenog, uz prethodne prijetnje i upotrebu sile. Za M.K. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor.

Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi ekstradicije ovog lica Ruskoj Federaciji”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...