Bukvarević: Danas smo u Živinicama podijelili 250 ramazanskih paketa

Preporučujemo

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata danas je okviru saradnje sa Gradom Istanbulom podijelilo 250 ramazanskih paketa porodicama šehida i poginulih boraca u živiničkom naselju Ciljuge.

Grad Istanbul, odnosno Crveni polumjesec je izrazio želju da uruči određeni broj ramazanskih paketa porodicama šehida i poginulih boraca u saradnji sa Savezom porodica šehida i poginulih boraca iz FBiH i Tuzlanskog kantona, izjavio je resorni ministar Salko Bukvarević.

“Danas smo na području Tuzlanskog kantona, tačnije u Živinicama, podijelili 250 ramazanskih paketa. Ovo je jedan mali znak pažnje za porodice naših najvažnijih i najhrabrijih sinova BiH”, rekao je Bukvarević.

On je dodao da su sa predstavnicima Grada Istanbula dogovorili tri projekta, koji će u narednom periodu biti realizovani.

Jedan od njih je podrška boračkom zadružnom savezu u realizaciji projekta edukacije i on bi bio realizovan u Istanbulu.

Drugi projekat je, prema riječima ministra Bukvarevića, pronalaženje firmi-partnera u saradnji sa našim boračkim zadrugama i plasiranje proizvoda.

U narednom periodu u Zenici se planira i veliki iftar za predstavnike boračkih kategorija i porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, dodao je Bukvarević.

Najnovije

Bez sportista iz Rusije i Bjelorusije na OI u Parizu?

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024 zbog invazije Moskve na...